2021-03-01 06:00Pressmeddelande

Ann Sandström tillträder som VD för Kvadrat Stockholm

Ann Sandström, VD Kvadrat Stockholm.Ann Sandström, ny VD för Kvadrat Stockholm.

Styrelsen i Kvadrat Stockholm AB har beslutat att utse Ann Sandström till ny VD för bolaget. Hon tillträder tjänsten 1 mars 2021. Ann är sedan tidigare partner och mångårig styrelseledamot i koncernbolaget Kvadrat Holding och har över 20 års konsulterfarenhet inom coachning, ledning och produktutveckling.

− Styrelsens fokus har varit att hitta en kandidat som kan och förstår Kvadrats kultur och verksamhet. Anns tydliga bild av Kvadrats strategiska mål, kombinerat med hennes mångåriga erfarenhet som kvadratkonsult, gör henne helt perfekt för rollen, säger Maria Hellström, koncernchef för Kvadrat.

Kvadrat har sedan 1988 varit ett företag ”av konsulter − för konsulter” och idag är koncernens modell med nästan 500 samverkande konsulter mer relevant än någonsin. I över 30 år har Kvadrat sett människor utvecklas och nå sin fulla potential som egenföretagare och entreprenörer. Allt sker i en trygg gemenskap med människor de litar på och trivs tillsammans med.

− Det känns både roligt och utmanade att ta sig an rollen att leda Kvadrat Stockholm. Jag har genom mitt arbete i Kvadrats styrelse haft förmånen att påverka Kvadrat genom långsiktiga planer och strategier, men nu ska jag äntligen få jobba operativt i en verksamhet jag levt med i så många år. Kvadrat var delningsekonomi innan ordet var uppfunnet och jag känner en stor glädje och ödmjukhet inför rollen att få förädla Kvadrat Stockholms verksamhet med över 150 egenföretagande konsulter som valt att arbeta tillsammans. I takt med att gig-ekonomin med otrygga anställningsförhållanden växer vill jag vårda och utveckla Kvadrat, bolaget som tror på entreprenörskap med hjärta och ansvar för varandra, säger Ann Sandström.

Kvadrats vision "Världens lyckligaste yrkesmänniskor" ger en tydlig riktning in i framtiden. Affärsmodellen stimulerar entreprenörskap, egenföretagande, välmående och innovationer. Nya affärsidéer och innovationer utvecklas ständigt i verksamheten och dessa förädlas i koncernens egen inkubator. På så sätt har Kvadrat skapat ett komplett ekosystem för entreprenörer och konsulter.

Avgående VD, Mattias Sjöstrand, tillträder 1 mars 2021 en nyinrättad roll som Brand Director hos Invidem.

− Kvadrat bygger på en fantastisk idé som förmodligen aldrig varit mer rätt än just nu. Jag har uppskattat möjligheten att vara del av denna idé och lämnar Kvadrat med både värdefulla erfarenheter och nya vänner. Jag är särskilt nöjd med mitt bidrag för att göra det nya koncernbolaget Kvadrat Tech till verklighet – jag ser fram emot att följa den satsningen under de kommande åren. Ann Sandström är helt rätt person att leda Kvadrat Stockholm vidare på den fortsatta resan. Jag önskar henne och det övriga teamet stort lycka till, säger Mattias Sjöstrand.

− Jag vill å styrelsens vägnar passa på att tacka Mattias Sjöstrand för hans insatser under tiden som VD för Kvadrat Stockholm. Mattias har under sin tid som VD ökat bolagets säljkapacitet och även bidragit till koncernens arbete med varumärke och kommunikation. Vi önskar honom all lycka med sin nya utmaning, säger Maria Hellström.Om Kvadrat

Kvadrat är Sveriges lyckligaste konsulter − landets största bolag för egenföretagande konsulter. Vi erbjuder våra kunder en unik kombination av konsultens expertis och egenföretagarens engagemang, attityd och motivation att alltid lyckas. Kvadrat bildades 1988 och idag är vi ca 500 Kvadratare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Växjö, Örebro, Borlänge och Sundsvall.