2019-06-27 12:50Pressmeddelande

Kvadrat Inkubik hjälper dig förverkliga din idé - förlängt samarbete med Vinnova

null

Våren 2018 inledde Kvadrats inkubator, Inkubik, ett samarbete med Vinnova med syftet att hjälpa innovatörer och entreprenörer med affärsidéer i tidiga skeden att testa om deras idé är bärkraftig. Projektet lyckades både attrahera och stötta fler idéprojekt än planerat. Ett flertal av idéprojekten är idag nya innovativa bolag, mitt uppe i resan att förverkliga sin dröm. Framförallt har många människor fått chansen att lära sig hur man förverkligar sin idé.

Eftersom projektet överträffade förväntan har Vinnova valt att förlänga samarbetet i ett år till, med ny budget. Det innebär att Kvadrat Inkubik återigen kommer kunna erbjuda idéägare stöd och finansiering för att testa nya affärsidéer.

- Det är väldigt kul att vi får möjligheten att fortsätta hjälpa människor förverkliga sina drömmar och idéer. Att ha fått arbeta med över 50 idéägare under projektet och se hur dom utvecklas som entreprenörer är inspirerande. Oavsett om deras idé visade sig vara bärkraftig eller ej så kunde man tydligt se att dom lärt sig något som sänkt tröskeln för att gå från idé till verklighet i framtiden. Vi ser fram emot att erbjuda den erfarenheten till många fler under året, säger Isac Hellwig, ansvarig för Kvadrat Inkubik.

Samarbetet med Vinnova gör det möjligt för Inkubik att erbjuda upp till 50 000 kr i finansiering i ett stödprogram med skräddarsydda stödtjänster för att testa och validera idéer. Läs mer här hur det fungerar.

Har du en idé som du vill testa att förverkliga? Samtliga inskickade idéer får värdefull feedback och ett förslag på ett nästa steg för att komma vidare med idén.

I den här artikeln kan du även ta del av de samlade erfarenheterna och lärdomarna ifrån de tidigare idéprojekten.

För mer information, kontakta:
Isac Hellwig, ansvarig för Inkubik, Kvadrats inkubator 
Tel: 0707-722 05 57 
isac.hellwig@kvadrat.se

Kvadrat är Sveriges lyckligaste konsulter. Vi erbjuder våra kunder en unik kombination av konsultens expertis och egenföretagarens engagemang, attityd och motivation att alltid lyckas. Kvadrat bildades 1988 och idag är vi ca 500 Kvadratare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Örebro, Borlänge och Sundsvall. Följ oss gärna på Linkedin.


Om Kvadrat

Kvadrat är Sveriges lyckligaste konsulter. Vi erbjuder våra kunder en unik kombination av konsultens expertis och egenföretagarens engagemang, attityd och motivation att alltid lyckas. Kvadrat bildades 1988 och idag är vi ca 500 Kvadratare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Växjö, Örebro, Borlänge och Sundsvall. Följ oss gärna på Linkedin.


Kontaktpersoner

Mikael Atterby
Kommunikationsansvarig
Mikael Atterby