2021-09-21 05:00Pressmeddelande

Kvadrat vinner ramavtal för managementtjänster till myndigheter

Marit Barklund, Ramavtalsansvarig, Kvadrat Holding AB.Marit Barklund, Ramavtalsansvarig, Kvadrat Holding AB.

Kvadrat har fått tilldelning på ramavtalet ”Managementtjänster – Verksamhets- och organisationsutveckling (VU)”, upphandlat av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet. Upphandlingen har gjorts i samarbete med Valcon AB och Anders Risling AB och nu bildar bolagen konsortiet Valcon, Kvadrat & Anders Risling Konsortium AB för att tillsammans leverera managementtjänster till Sveriges statliga myndigheter i hela landet.

Kvadrat har varit leverantör via Kammarkollegiets ramavtal under många år, både som egen avtalspart avseende IT-resurskonsulter och i samarbete med Valcon och andra partners på det tidigare managementavtalet inom verksamhets- och organisationsutveckling, som nu alltså upphandlats på nytt.

Avtalet med Kammarkollegiet gör att Kvadrat kan fortsätta bidra till långsiktig och hållbar vidareutveckling av samhällskritiska verksamheter. Tillsammans med sina samarbetspartners och Kvadratkoncernens i nuläget nio regionbolag kan Kvadrat erbjuda seniora managementtjänster till myndigheter i hela landet.

Valcon, Kvadrat och Anders Risling AB har under många år samarbetat framgångsrikt inom flera olika ramavtal inom offentlig sektor. Alla tre bolagen har mycket lång erfarenhet av att leverera uppdrag till både större och mindre statliga verksamheter och tillsammans kan vi erbjuda en hög leveranskapacitet inom samtliga områden som avtalet omfattar. I upphandlingen ställdes höga krav på tidigare erfarenhet av komplexa uppdrag inom både organisations- och verksamhetsutveckling, bland annat avseende transformering av verksamhet genom digitalisering.

– Hos oss på Kvadrat är alla konsulter egenföretagare och entreprenörer och vår mission är att bidra till ett bättre samhälle genom att arbeta för att frigöra kraften som finns i entreprenörskap, säger Marit Barklund, ansvarig för stora ramavtalsupphandlingar på Kvadrat. Vår affärsmodell med egenföretagande och gemenskap, kombinerat med vår förmåga att vinna den här typen av ramavtal attraherar premiumkonsulter med genomgående senior kompetens och lång erfarenhet.  

Avtalet har löptiden fyra år och trädde i kraft den 16 september. Mer information om ramavtalet finns på avropa.se. Det gemensamma konsortiebolaget har namnet "Grundstenen" i väntan på namnbyte till Valcon, Kvadrat och Anders Risling AB.


Ämnen: Ramavtal

Om Kvadrat

Kvadrat är Sveriges lyckligaste konsulter − landets största bolag för egenföretagande konsulter. Vi erbjuder våra kunder en unik kombination av konsultens expertis och egenföretagarens engagemang, attityd och motivation att alltid lyckas. Kvadrat bildades 1988 och idag är vi ca 500 Kvadratare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Växjö, Örebro, Borlänge och Sundsvall.


Kontaktpersoner

Marit Barklund
Ramavtalsansvarig/Ansvarig Kvadratuniversitetet
Marit Barklund
Mikael Atterby
Kommunikationsansvarig
Mikael Atterby