2020-05-13 05:00Pressmeddelande

Kvadratare vinner innovationstävlingen Triple-F Challenge

Vinnaren av innovationstävlingen Triple-F Challenge, Per Hallendorff, i distansmöte med Isac Hellwig, VD Inkubik (på skämen).Vinnaren av innovationstävlingen Triple-F Challenge, Per Hallendorff, i distansmöte med Isac Hellwig, VD Inkubik (på skämen).

Kvadrataren Per Hallendorff vinner innovationstävlingen Triple-F Challenge 2020 med bidraget Binärkartongen. Tävlingens syfte är att hitta nya miljösmarta lösningar för e-handelsbranschen. Juryn med ledamöter från bland annat Trafikverket, H&M, DHL, Postnord, RISE, Vinnova, Göteborgs stad, Stockholms stad och Region Jönköpings län var enhällig.

Bidraget är framtaget tillsammans med Inkubik, som är Kvadrats innovationsplattform och Inkubator. Vinsten innebär 300 000 kr i finansiering med möjlighet att vidareutveckla lösningen i ett Triple F-projekt.  

− Du får leverans av något du köpt nätet. När du packar upp ligger det du beställt i botten av kartongen, resten är luft eller förpackningsmaterial. Det tar mycket plats i transporterna och ökar materialåtgången. Vårt tävlingsbidrag minskar åtgången av förpackningsmaterial inom e-handeln genom att anpassa förpackningarna till de varor som ska transporteras, säger Per Hallendorff.

Varje paket kan anpassas till önskad storlek utan spill av kartongmaterial. Tillverkningen sker direkt vid behov hos e-handelsföretaget eller tredjepartslogistik-företaget, som slipper lagerhålla kartonger i olika standardstorlekar.

− Vi har skapat Inkubik för just detta - att hjälpa våra konsulter att förverkliga sina idéer och leva sin yrkesmässiga dröm. Det är härligt att få stötta våra entreprenörer på resan från idé till verklighet. Per hade funderat på detta länge innan han började på Kvadrat och nu är vi igång, säger Isac Hellwig, VD för Kvadrat Inkubik.

Per Hallendorff är projektledare med lång erfarenhet av internationella projekt och hjälper just nu Kvadrats kunder inom digitalisering och inköp.

− Jag har fått jättebra hjälp av Inkubik med upplägg, kontakter och affärsplanering. Sånt har jag inte hållit på med tidigare, jag har ägnat desto mer tid till idéutvecklingen, säger Per Hallendorff. 

− Det känns verkligen bra när våra konsulter, utöver steget till att starta eget och ansluta till Kvadrat, även tar går vidare och förverkligar sina affärsidéer. Då bidrar vi till samhället på ett större sätt, säger Mathias Bransmo, VD för Kvadrat Jönköping, bolaget där entreprenören Per har sin bas i Kvadrat.

Triple F är Trafikverkets forskning- och innovationssatsning med syfte att bidra till det svenska godstransportsystemets omställning till fossilfrihet. Målet för innovationstävlingen var att få in lösningar inom två områden:  

  • Hur nya lösningar kan utformas för att stimulera användningen av hållbara leveransmetoder.
  • Hur man proaktivt effektiviserar returleveranserna för att bli mer hållbara.

Kontakt för mer information:
Isac Hellwig, VD Kvadrat Inkubik
Tel: 070-722 05 57
Isac.hellwig@kvadrat.se

Per Hallendorff, Kvadratkonsult, civilingenjör
Tel: 070-574 45 42
Per.hallendorff@kvadrat.se


Om Kvadrat

Kvadrat är Sveriges lyckligaste konsulter. Vi erbjuder våra kunder en unik kombination av konsultens expertis och egenföretagarens engagemang, attityd och motivation att alltid lyckas. Kvadrat bildades 1988 och idag är vi ca 500 Kvadratare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Jönköping, Växjö, Örebro, Borlänge och Sundsvall.